Allseason

Falken Euro AllSeason AS200 winnaar in AutoBild test 2013

(02-10-2013)

AutoBild heeft de testuitslag van de all season band voor het jaar 2013 gepubliceerd. Hierin is de Falken Euro AllSeason AS200 – de eerste all season band van het Japanse merk – als een van de twee winnaars getest. Alle banden zijn getest op hun prestaties in een besneeuwd, regenachtig en droog klimaat. All season banden combineren de eigenschappen van zomer- en winterbanden.

AutoBild heeft de testresultaten van de all season banden getoetst aan de prestaties van heuse zomer- en winterbanden. De prestatiecriteria op besneeuwde ondergrond waren tractie, slalom, handling en remmen. Op al deze criteria scoorde Falken bij de bovenste zes geteste banden. Op een natte ondergrond is op de eigenschappen aquaplaning, remmen en handling beoordeeld. Bij het remmen en op handling scoorde Falken een uitstekende tweede plaats. Opmerkelijk is het resultaat dat de all season band van Falken een remweg op nat wegdek heeft, die slechts 1,8 meter langer is als een zomerband! Op droge ondergrond heeft AutoBild gekeken naar handling, rolweerstand (brandstofverbruik), comfort, geluid en remmen. Falken scoort het best op comfort, remmen en het afrolgeluid. De AS200 produceert slechts 67,5 decibellen bij een snelheid van 80 km/u.

De eindconclusie van AutoBild luidt als volgt. De Falken Euro AllSeason AS200 is een ‘multitalent met een goede tractie en korte remweg op een besneeuwde ondergrond. Aangenaam stuurgevoel, een prima handling en stabiel zijspoor op een natte ondergrond. Het comfort is goed en de band heeft het laagste afrolgeluid.’ De testwinnaars Goodyear en Falken bevatten de beste mix van bandeigenschappen onder alle weersomstandigheden. Vooral de rijveiligheid wordt als positief beoordeeld. De Falken band heeft echter een aantoonbaar lager afrolgeluid, wat beter is voor het milieu. Ook heeft AutoBild de (Duitse) prijs voor de AS200 vastgesteld op circa 70 euro, in de maat 195/65 R 15 H. Dit biedt een voordeel van 25 euro per band op de andere testwinnaar.

De Euro AllSeason AS200 is verkrijgbaar in 27 diverse maten: van 13-17 inch in de serie 45-70, met een snelheidsindex van T/H en V

Comments are closed.